Optimizoni marketingun me pakicë të kanaleve omni në normalen e re me rezolucionin e identitetit 702c11600c 1 - Lifesight
COVID-19 ka ndryshuar botën. Në krye të këtyre ndryshimeve janë udhëtimet e klientëve dhe sjelljet e blerjes. Një sondazh i vitit 2020 zbuloi se klientët tani po bëjnë blerje në internet për kategoritë që normalisht lista e saktë e numrave të telefonit celular të blinin në dyqan. Të nxitura nga nevoja, të inkurajuara nga komoditeti, këto ndryshime mund të jenë shumë mirë të përhershme. Çfarë do të thotë kjo për tregtarët është presioni i shtuar për të vazhduar me këto udhëtime të ndryshueshme, fleksibël të klientëve dhe për të ofruar përvoja empatike, pavarësisht nga zgjedhja e klientëve për kanalin e angazhimit. Mjedisi omni-kanal është mirë dhe me të vërtetë këtu dhe kërkon që tregtarët t'i përgjigjen shpejt dhe në mënyrë efektive tre pyetjeve kryesore
– Cilët klientë kanë kaluar përgjithmonë në blerjet online?
– Cilët klientë po kthehen përfundimisht në dyqane?
– Cilat pika kontakti marketingu do të jenë domethënëse për çdo klient?
Që tregtarët t'u përgjigjen këtyre pyetjeve në mënyrë efektive, ata duhet t'i kuptojnë klientët e tyre nga brenda. Më konkretisht, kjo do të thotë që bizneset dhe markat duhet të jenë në gjendje të lundrojnë në normalitetin e ri dhe të kenë një kontroll mbi çdo klient individual, në sferën online dhe offline. Vështrime të konsumatorëve me shumë kanale për një botë me shumë kanale – është thjesht sens i përbashkët.
Por si do të jenë në gjendje bizneset të arrijnë njohuri të tilla holistike, O2O për çdo klient individual?
Zgjidhja e identitetit në shpëtim
Zgjidhja e identitetit do të jetë thelbësore për markat dhe tregtarët që të kuptojnë vërtet klientët e tyre në normalitetin e ri. Çfarë do të thotë kjo?
Deri më tani, të dhënat e klientëve kanë qenë shpesh në kapanone, të shpërndara në të gjithë organizatën në tabela, baza të të dhënave dhe zgjidhje cloud. Këto të dhëna shpesh janë të vjetruara, ndonjëherë të papastra. Me PII të padisponueshme, bëhet e pamundur të lidhen sjelljet dhe transaksionet me klientët individualë. Me të dhënat e grumbulluara, është e pamundur të identifikohen klientët individualë në shkallë.
Rezolucioni i identitetit është teknika e bashkimit të këtyre vëllimeve të mëdha të grupeve të të dhënave të klientit për të krijuar profile të unifikuara kryesore të klientëve individualë për të mundësuar njohuri, shënjestrimet dhe matjet e bazuara te njerëzit. Në thelb, zgjidhja e identitetit centralizon të gjithë njohuritë e konsumatorit në një burim të vetëm të së vërtetës, një profil master të besueshëm dhe me të vërtetë efektiv që përfshin çdo sjellje dhe transaksion, nga një klikim në një vizitë në dyqan, nga një pyetje në media sociale deri te një kthim blerjeje dhe gjithçka në mes. .
Markat që kanë rezolucionin e automatizuar të identitetit në shkallë kanë avantazhin konkurrues sepse krijon efikasitet që i mundësojnë organizatës së marketingut të fokusohet në ofrimin e vlerës në vend që të humbasë kohë dhe energji në mbledhjen dhe sinkronizimin e të dhënave. Më e rëndësishmja, zgjidhja e identitetit u mundëson bizneseve të kuptojnë me të vërtetë klientët e tyre nëpër pikat e kontaktit të tyre online dhe offline. Kur markat kanë njohuri kaq të thella në dorë, ato janë në gjendje të ofrojnë ndërveprime kuptimplote në pikat e kontaktit dhe krijuesit, pavarësisht nëse këto pika kontakti janë në linjë ose jashtë linje. Më pas ata janë në gjendje të reduktojnë mbetjet e reklamave, të krijojnë përvoja të paharrueshme dhe të matin shumë më mirë udhëtimin e klientëve.
Optimizoni marketingun me pakicë me shumë kanale në normalitetin e ri me zgjidhjen e identitetit
-