Belki de, ilk çevrimiçi mağazalarını açmak isteyenlerin tasarımı hakkında çok fazla endişelenmesine ve ürünlerini nasıl satacakları konusunda çok az endişe duymasına neden olan şey, bir çevrimiçi mağazanın ne gerektirdiğine ilişkin bilgi eksikliğidir .
Şu anda neredeyse her sektörde rekabet çok yüksek ve müşterilerin bizden satın almasını nasıl sağlayacağımızı düşünmemiz gerekiyor.
Bunun için de ilk yapmamız gereken o potansiyel müşterilerin mağazamızı tanımasını sağlamak, yani trafik çekmek.
Bu yazıda size bir çevrimiçi mağaza için ana tele pazarlama verilerini satın alın trafik edinme kanallarının neler olduğunu ve bunların her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını açıklamak istiyorum.
Çevrimiçi bir mağazaya trafik çekmeye yönelik kanallar
Arama motorları
Hiç şüphesiz, arama motorları bir çevrimiçi mağazanın ana trafik kaynağıdır ve aynı zamanda daha yüksek dönüşüm yüzdesine ulaşan motorlardır.
Bu ikinci hususta açıklanacak çok az şey var.
Bir kişi ne zaman satın alır? Cevap basit görünüyor: Bir şeye ihtiyacınız olduğunda.
İhtiyaçların arandığı yer ise arama motorları ve İspanya'da özellikle Google'dır.
Arama motorlarından gelen trafiği 2'ye ayıracağız: Bir tarafta organik trafiğimiz var , diğer tarafta ücretli trafiğimiz var .
Arama motorlarından çevrimiçi mağazaya giden trafik - SEO + SEM
Arama motoru reklamcılığı – SEM
Arama motoru reklamcılığıyla başlıyorum çünkü trafik getirecek ilk kanaldır ve bir e-ticarete ilk satışı getirmesi gerekir.
Çevrimiçi bir mağaza açtığınızda, arkadaşlarınız ve aileniz dışında kimse sizi tanımıyor ancak onlara satış yapmak için bu büyüklükte bir projeye başlamıyorsunuz.
Arama motoru reklamcılığı, çevrimiçi mağazaya ilk ziyaretleri hemen almanızı sağlar.
Mağazanızı açar açmaz reklam yoluyla Google veya Bing'de görünebilirsiniz.
Çevrimiçi mağazanıza gelen trafiğin çoğunu Google sağlayacak, ancak Bing'den bahsediyorum çünkü 2017'de şu ana kadar bu arama motorunda sahip olduğum kampanyaların dönüşüm yüzdesi açısından sonuçları çok iyi çalışıyor.
Çevrimiçi mağazanıza trafik çekmek için ana kanallar
-